Soru Sorma Kuralları:
1- Sorunuz mutlaka kısa ve öz olsun. 5 satırı geçmeyin (ÖNEMLİ).
Yazınızı küçük harfle yazın. Mutlaka paragraf başlı, satır başlı olsun. Uzun yazmak yerine sorunuz 2 ye bölün. Diğer bölümü ertesi günü gönderin.
Kısa, öz ve satır başlı yazmanızı istememin sebepleri şunlardır:
Allah ömür, kısmet verirse bu işi ölünceye kadar yapacağım. Ama uzun ve kurallara uygun yazılmayan bir yazı bende usanç verecektir. Bu halin devamlı olması sonunda usanacağım, bıkkınlık gelecek ve sayfamı kapatmama neden olacaktır. Bunun zararı tüm hastalara olacaktır. Hâlbuki kısa cevaplı devamlı olan bir sayfa kapalı olan bir sayfadan daha iyidir.
Uzun yazılmış, satır başlı, paragraf başlı maddeler halinde yazılmamış bir yazıyı okumak zordur. Bu hem gözlerimi yoruyor hem de zaman kaybına neden oluyor.
Aksi halde sorularınıza cevap alamayabilirsiniz.
2- Aynı sorunun değişik versiyonlarını aynı veya değişik isimler altında yazmayın.
3- Başlık mutlaka konu ile ilgili olsun. Çünkü site içi arama ve Google bu başlığa bakıyor. İsminiz veya nickiniz benim için önemli değildir. Ama yaşınızı cinsiyetiniz ve evli bekar olduğunuzu doğru girin. Çünkü cevap bu girdiğiniz bilgilere göre olacaktır.
4- Son olarak tekrar şunu söyleyeyim. Şayet bu kurallara uymazsanız “Cevap vermeme” hakkımı kullanacağımı bilin.
Sorulara gerçekten güzel cevap almak ister misiniz?
1- Lütfen yazınızda küçük harfle yazın. Satır başlarına dikkat edin. Yeni bir konuya geçince satır başı ve paragraf başı yapın. Cümle sonunda noktaya dikkat edin. Kelimeleri bitişik yazmayın aralık verin. Gerekli yerlere virgül koyun.
2- Anlatmak istediğinizi düzgün bir Türkçe ile Yazın ki okuyanlar ne demek istediğinizi anlayabilsinler. Türkçeyi bir Türk gibi yazınız, Türkçe harfler kullanın. Yazıda W, X Q gibi Türkçe olmayan harfler kullanmayın. Kelimelerin yapısını ve imlasını bozmayın.
3- Tahlil sonuçlarını yazarken lütfen alt alta yazın. Değerlerin normalini de yazın. Çünkü bu değer laboratuvarlara göre değişir.
4- Göndermeden önce en az iki defa okuyun. Eksik kalan sorunuzu 2 ci bir mesaj olarak göndermeyin.
5- Hazırladığınız soruya, “Bu soru bana sorulsaydı ne anlardım? Neyi anlamazdım” diye bakın. Sorunuza tatmin edici cevap alamazsanız, iyi soramadığınıza hükmedin. Yeterince eksiksiz ve iyi sorulmuş bir sorunun cevabı, zaten hazırda beklemektedir.
6- Soru sormadan önce forumda daha önce sorulup sorulmadığına bakın. Sık Sorulan Sorular bölümünde sorunuza cevap bulabileceğinizi unutmayın. Bu nedenle bu bölüme bakmakta fayda var. Sık Sorulan Sorular (SSS)
7- Burada günde bir soru sorma hakkınız var. Lütfen soruyu göndermeden önce sorunuzu tekrar okuyun ve eksik kısımları tamamlayın. 2 ci bir mesaj atmayın. Hele aynı sorunun değişik versiyonunu başka bir isim altında sormayın. Ertesi gün “Doktor Bey ben dün şunu sormuştum ama şurasını anlamadım” diye tekrar sorabilirsiniz.
8- Son olarak tekrar şunu söyleyeyim. Şayet bu kurallara uymazsanız “Cevap vermeme” hakkımı kullanacağımı biliniz.
Sorunuza cevap alabilmek için lütfen şunlara dikkat edin:
1- Mesaj Odasına yazdıklarınıza gün içinde de cevap yazma garantisi veriyorum.
2- Size kolaylık olsun diye mesaj panosuna üyelik getirmedim. Yazdıklarınız hemen yayınlanacak. Ayrıca e-mail mecburiyeti ve isim zorunluluğu da yok. Sorunuzu nickinizle de sorabilirsiniz. Benim için isim, e-mail önemli değildir. Önemli olan size faydalı olabilmemdir. Bunun için azami kolaylığı getirdim. Bunu suiistimal etmeyiniz. Aynı soruyu değişik isimlerle sormayın. Bu Mesaj Odasını WhatsApp gibi kullanmayınız.
3- Soru sorarken yaşınızı ve medeni durumunuz doğru girin. Yaş hastalıklar ile doğrudan ilgilidir. Bunu bilmem cevap vermemi kolaylaştıracaktır. Ayrıca cinsiyetinizi ve yaşınızı, bulunduğunuz yeri de yazmanız bazı hastalıklar için önemlidir. Bunu da doğru girin. Hastalığınız bu girmiş olduğunuz bilgilere göre değişebilir.
4- Hastalıklarınızda bizden ilaç ismi istemeyin. Bunun mahsurunu
“Sık sorulan sorular” da yazdık. Oradan okuyunuz. Burada “ilaç kullanın, tahlil ve tetkik yaptırın” demekle bunları bir uzman doktor kontrolünde yaptırın mânasını anlayın. Yoksa bir doktor kontrolü olmadan tahlil veya tetkik yaptırmak doğru değildir.
5- Genel edep ve ahlaka aykırı olmadıkça hiç kimsenin mesajını silmem. Şayet mesajınız yanlışlıkla silindiğini düşünüyorsanız tekrardan yazın. Bana üroloji ile ilgili her şeyi sorabilirsiniz. Utanmayın ve sıkılmayın. Yeter ki sorularınız az öz ve kurallara uygun olsun.